Известие

Collapse
No announcement yet.

Съскане от педала на спирачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от gaiska
    И при мен не се менят обороти и колата си спира както преди, затова благодаря за мненията и продължавам така
    Ако имаш ABS смяната на сервото е почти 1 Одисея
    Помпата като протече отзад пълни сервото и мембраната се скапва. от течаща помпа и по-голям ход на педала.
    На кола без ABS смяната не е трудна - само при педала има проблем с монтажа после. Позата също не е удобна - с главата надолу по гръб на седалката. За по-нисък човек не е проблемно.
    Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
    Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Като му доиде времето ще я изпитам на главата си тази работа
      Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

Установих че и мойта съска но си спира добре!
        Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1992

Comment

Като му доиде времето ще я изпитам на главата си тази работа
          Като гледам колите ни са набори -така, че имай в предвид писанията ми.
          На Тошко е по- стара с 2 години , но на малко по-малко км и върви по моя път. Явно има зависимост в повредите според пробега и годините.
          Аlfa Romeo 155 Aspirato T.Spark 2.0 8 V S.S.
          Вечна и памет .Отиде на скраб ."Четирите необозначени автомобила Alfa Romeo 155 Twinspark изфучаха по Виа Дел Коронари като изстребители по самолетна писта" (цит. Дан Браун -"Шестото клеймо" гл. 56)

Comment

Доколкото знам аз в самото серво има някакъв клапан или маи нее само един както и да е!Та понякога след като се обезваздушава система или при други ремонти ако се увеличи хода на спирачния педал се получава това съскане и доколкото знам даже е нормално!
            sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Колегата говори за съвсем друго съскане.
              На мойта 155ца като и натиснеш прдала се чува съскате като ос пкунак маркъ за компресор. А не еднократното леко (едва доловимо) саскане докато обере празния ход!
              Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
              Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
              Alfa Romeo 90 2.0 '87
              sigpic

Comment

При мен е така
                http://hsr.data.bg/Dscn6641.avi
                155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Не е това колега. Когато натиснеш педала и го задържиш, тогава започва са съска като спукан маркуш на компресот! не този малък ход!

П.С. Аз имам такъв шум и на 156 (е, верно че не толкова силен, но все пак го има)
                  Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
                  Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
                  Alfa Romeo 90 2.0 '87
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
                    Не е това колега. Когато натиснеш педала и го задържиш, тогава започва са съска като спукан маркуш на компресот! не този малък ход!

П.С. Аз имам такъв шум и на 156 (е, верно че не толкова силен, но все пак го има)
                    Той и при мен не е много силен, просто снимах много отблизо и после засилих малко звука, за да се чува по-добре за какво иде реч
                    Иначе се чува само на празен ход, при "припомпване"
                    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

При мен съскането е абсолютно като на колегата hsr , не не е само при празен ход. Просто на по-голям режим не го чуваш зарди шума от мотора.

Comment

При мен съскането е абсолютно като на колегата hsr , не не е само при празен ход. Просто на по-голям режим не го чуваш зарди шума от мотора.
                        Абсолютно същата история. Само, където аз нямах такова нещо до преди да обезвъздуша. Утре ще повтарям процедурата. Иначе спирачките се оправиха, но съм с по-дълъг ход на педала и си съскам...
                        75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                        155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                        FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                        Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Пиши какво е станало след като си обезвъздушил отново!

Comment

А ти откъде обезвъздушаваш?

Comment

Четирите колела, като гледам казанчето на помпата да е нон-стоп на мах, че обезвъздушаването на последната си е неприятно. Ще пиша утре следобед.
                              75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
                              155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
                              FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
                              Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

да, и то доста неприятно!

Comment

Working...
                                X